Vertrouwen komt van binnenuit

Onderneming Personenauto's Bedrijfsvoertuigen Distributeur OEM Approvals

BRDC Formule 4-kampioenschap kent drie verschillende winnaars op Brands Hatch

22/05/2013

Jake Dalton staat plotseling bovenaan in het klassement van het door Comma gesponsorde BRDC Formule 4-kampioenschap dankzij de winst in de eerste van drie races gecombineerd met de Duitse Touring Car-kalender (DTM) in het weekend van 18 en 19 mei op Brands Hatch. Hierdoor werd Dalton tevens de eerste coureur die twee opeenvolgende overwinning behaalt in de Formule 4, nadat hij eind april ook al de derde race van de seizoensopening op Silverstone had gewonnen.

Matt Bell, winnaar van de allereerste Formule 4-race, bevestigde dat hij iemand is om rekening mee te houden gedurende dit enerverende kampioenschap door de eerste van twee races op de zondag te winnen, terwijl Charlie Robertson in alle drie de races het podium wist te behalen, onder andere met een zege in het laatste evenement van de dag.

Seb Morris, de eerdere leider in de strijd om het kampioenschap na Silverstone, kende een ongekend matig weekend. Hij finishte als negende in de eerste race, kwam in de tweede race in aanraking met Jack Barlow en crashte en finishte de derde race als dertiende. Maar Morris is goed genoeg om er weer bovenop te komen, en hij zal de situatie dan ook graag goedmaken wanneer de serie 15 en 16 juni verdergaat op Snetterton. Ondertussen is hij teruggezakt naar de zesde plaats in het kampioenschap, 49 punten achter Dalton.

De zondag na ieder BRDC Formule 4-raceweekend zal op ITV4 een 1 uur durend programma worden uitgezonden. Volledige raceverslagen en uitgebreide informatie over het kampioenschap zijn te vinden op www.formula4.com

Comma is technisch partner van het BRDC F4-kampioenschap. Comma voorziet ieder team in het BRDC F4-kampioenschap van de smeermiddelen en chemicaliën die ze nodig hebben om te kunnen racen; Comma is hiervoor aangewezen door MotorSport Vision, één van 's werelds toonaangevende beheerders en promotors van autosport.